Previous slide
Next slide

FAQ

VJPP staat voor Vereniging Jonge Professionals Personenschade.

De VJPP heeft tot doel jonge professionals met elkaar in contact te brengen en dat doen wij door het organiseren van diverse evenementen. In ieder geval bieden wij jullie vier lezingen per jaar aan, wat niet alleen leerzaam is maar waar je nog eens PO- of PE-punten voor kan krijgen. Uiteraard zorgen wij ook voor een gezellige aansluitende netwerkborrel. Daarnaast zoeken wij de samenwerking en organiseren wij sinds enkele jaren evenementen met bijvoorbeeld het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS) en de Letselschade Advocaten (LSA) en de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA). Denk daarnaast aan uitdagende sportactiviteiten. En hoe klinkt een buitenlandreis met eensgestemden?

Er zijn twee soorten lidmaatschappen, namelijk persoonlijke en bedrijfslidmaatschappen. Meer informatie hierover vind je op de lidmaatschapspagina van deze website

Goede vraag! Dat verschilt per jaar. De huidige contributie kun je vinden op onze website.

Ja, dat kan zeker! Voor elke lezing worden er PE-punten aangevraagd bij het NIVRE. Als deze worden toegekend kun je jouw PE-punten door middel van jouw deelnamecertificaat invoeren in jouw online dossier. Voor de Orde van Advocaten zijn PO-punten te verkrijgen. Je dient de certificaten zelf in te dienen bij opgave van de PO-punten. De VJPP kan helaas geen garantie geven dat de NOvA de punten daadwerkelijk goedkeurt als PO-punten”

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een lidmaatschap van de VJPP! De VJPP richt zich op professionals tot 40 jaar, werkzaam binnen de wereld van personenschade in de brede zin van het woord: advocaten aan beide zijden, belangenbehartigers, (rechtsbijstand)verzekeraars, schaderegelaars, wetenschappers, evenals medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen en rekenkundigen. Val jij in onze doelgroep? Ja? Wat leuk, je kunt dan lid worden van de VJPP!

Heb je een andere rol binnen de personenschadebranche? Laat het ons weten!

Goed besluit! Als je in onze doelgroep valt, kun je je hier aanmelden als lid. We kijken er naar uit om jou te welkomen op ons eerstkomende evenement.

Allereerst, niet getreurd! Hoewel je helaas geen actief lid meer kan zijn en worden van de VJPP is er namelijk nog wel de mogelijkheid van het worden van sponsor. Als sponsor ben je jaarlijks (met een collega van 40+) nog welkom op de Pubquiz- en BBQ-lezing. Dit evenement organiseren wij normaliter in augustus, lekker aan het strand! Het is niet voor niets een drukbezocht en inmiddels befaamd evenement. Ook eens meemaken? Word sponsor!

Ook bleek er naar aanleiding van onze 1 aprilgrap in 2022 veel animo te zijn voor het oprichten van de Vereniging Semi-Jonge Professionals Personenschade (VSJPP). Helaas is dit tot op heden nog niet van de grond gekomen, dus pak die kans!

Wat leuk dat je overweegt sponsor van onze mooie vereniging te worden! Via de sponsorpagina op deze website vind je de nodige informatie over de sponsormogelijkheden. Nog aanvullende vragen? Neem gerust contact op!

Dat kan uiteraard en dat zou heel fijn zijn! Neem gerust contact op met een van de bestuursleden of via secretariaat@vjpp.nl.

Absoluut! Als je geïnteresseerd bent om aan een commissie deel te nemen of een leuk idee hebt en een nieuwe commissie op wil richten, dan kan je contact opnemen met een van de bestuursleden.

Het huidige bestuur staat op de bestuurspagina op deze website. Het bestuur van de VJPP bestaat zoals je kunt zien uit vijf bestuursleden.

Op het moment dat er een vacature ontstaat, dan zal dat via diverse kanalen bekend worden gemaakt en wordt eenieder uitgenodigd om te solliciteren. Aan de hand van de ontvangen sollicitatiebrieven nodigt het bestuur de meest geschikte kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de verhouding halende en betalende kant en de man/vrouw-verhouding. Bij gebleken geschiktheid en (ook belangrijk!) een wederzijdse klik draagt het bestuur de gekozen kandidaat voor aan de Algemene Ledenvergadering (ALV), welke de kandidaat hopelijk benoemd. Mocht jouw vraag over hoe je bestuurslid wordt hiermee nog niet geheel beantwoord zijn, neem gerust contact op!

De keuze is reuze! De leukste en makkelijkste manier is natuurlijk om ons aan te spreken op een van onze evenementen. Je kan ons ook benaderen via onze LinkedIn-pagina’s, die op de bestuurspagina te vinden zijn.  Ook kun je een e-mail sturen aan secretariaat@vjpp.nl met jouw vraag of terugbelverzoek.

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Als je de contactgegevens van jouw nieuwe kantoor wil doorgeven via secretariaat@vjpp.nl, dan verwerken wij dit in onze ledenadministratie. Zo blijf je gegarandeerd up to date van onze evenementen en wordt het juiste kantoor vermeld op onze presentatielijsten.

Wat jammer dat je geen lid van de VJPP meer wil of kan zijn! Je kan jouw afmelding als lid doorgeven aan secretariaat@vjpp.nl. Houd je er rekening mee dat een opzegging geldt voor het nieuwe kalanderjaar?

Wat tof dat je meedenkt! Als je een leuk idee hebt voor een onderwerp, spreker, evenement, locatie, activiteit of iets anders, neem dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een e-mail naar secretariaat@vjpp.nl.

Uiteraard! Deze is zelfs te vinden op onze website via deze link

Wij staan altijd open voor een gesprek over de mogelijkheden. Neem dus gerust contact op.

Een belangrijke vraag! Zorg dat je de VJPP volgt via LinkedIn! Ook hebben wij een Instagram-account. Verder sturen wij ook updates via de e-mail, dus zorg dat jouw contactgegevens bij ons bekend zijn. Ben je lid via een bedrijfslidmaatschap? Dan wordt het contactpersoon van jullie kantoor op de hoogte gesteld van de evenementen.

Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan snel een email naar secretariaat@vjpp.nl

De VJPP organiseert jaarlijks verschillende evenementen wat natuurlijk de nodige kosten met zich meebrengt. Helaas zien wij de laatste jaren een stijging van leden die lastminute afzeggen of zelfs zonder bericht niet komen opdagen. De VJPP maakt dan kosten letterlijk voor niks. Zo zonde! De no-show fee dekt voornoemde kosten. Door simpelweg (een deel van) de kosten in rekening te brengen bij de leden voor wie deze kosten gemaakt zijn, kunnen we ook in de toekomst onze evenementen toegankelijk houden. Dat geld geven we natuurlijk ook veel liever uit aan mooie evenementen! 

Jezelf afmelden voor een evenement waar je niet bij aanwezig kunt zijn, is niet alleen belangrijk maar daarnaast heel makkelijk (afmelden kan schriftelijk via secretariaat@vjpp.nl tot uiterlijk zeven dagen voor een evenement).

Een no show is het te laat afmelden voor of zonder reden wegblijven bij een evenement waarvoor je je hebt aangemeld. Tot uiterlijk zeven dagen van tevoren kan je je zonder opgaaf van reden schriftelijk afmelden via secretariaat@vjpp.nl. Meld je je binnen deze zeven dagen niet af of kom je zonder bericht niet opdagen op een van onze evenementen en is er geen sprake van een overmachtssituatie? De VJPP heeft dan het recht een no show fee in rekening te brengen.

De no show fee is vastgesteld op EUR 50,-.

De no show fee zullen wij jou persoonlijk toezenden nu jij verantwoordelijk bent voor je aanmelding en afmelding. Hiermee hopen wij ook dat jij niet de dupe bent van gefronste wenkbrauwen van jouw werkgever.  

Als jij een kennis/collega/vriend(in) hebt die eveneens lid is van de VJPP en dolgraag jouw plaats zou willen innemen, dan is dat mogelijk! Zo maken wij immers geen onnodige kosten. Laat je dit dan wel even schriftelijk weten via secretariaat@vjpp.nl? Als de door jou doorgeven kennis/collega/vriend(in) wel op ons evenement verschijnt, dan zullen wij jou geen no show fee in rekening brengen.

Ben je het niet eens met een in rekening gebrachte no show fee, omdat er bijvoorbeeld sprake was van een overmachtssituatie? Laat dit dan zo snel mogelijk na het evenement weten via secretariaat@vjpp.nl.

Als het bestuur van de VJPP geen reden ziet om de no show fee in te trekken en je betaalt de fee, ondanks een betalingsherinnering, niet, dan heeft het bestuur van de VJPP de bevoegdheid om jouw lidmaatschap op te zeggen. Wij gaan er natuurlijk van uit dat het nooit zo ver hoeft te komen!

Na elk evenement wordt de presentielijst door het VJPP secretariaat verwerkt. Naar aanleiding hiervan wordt het deelnamecertificaat toegestuurd.

Wat vervelend! Neem gerust contact op met secretariaat@vjpp.nl of met een van de bestuursleden.