Ereleden2018-10-22T12:06:03+01:00

Anouk Oude Hergelink, oprichter VJPP en voorzitter

oktober 2015 t/m augustus 2018

anoukAnouk is één van de oprichters van de VJPP. Zij was werkzaam bij Beer Advocaten, toen haar opviel dat zij op congressen en lezingen maar weinig ‘jonge’ mensen trof. Samen met Saskia (SAP Advocaten) vatte zij het plan om een vereniging te starten met als doel jonge professionals binnen de letselschadebranche met elkaar in contact te brengen. Anouk en Saskia lanceren dit plan medio 2015 via een LinkedIn-groep, waarop zij enorm veel positieve reacties krijgen.

Al snel blijkt het idee om de lezing en borrel bij één van de kantoren te houden niet langer houdbaar, waardoor zij op zoek zijn gegaan naar externe locaties en budgetten om een en ander te financieren. Gelukkig blijkt de letselschadebranche enthousiast; veel kantoren stelden een sponsorbijdrage ter beschikking om de vereniging op gang te helpen. Op 20 oktober 2015 bezoeken Anouk en Saskia de notaris, waarna de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (afgekort VJPP) een feit is.

Een bestuur wordt gevormd, waarbij Anouk zich ontpopt tot een waar organisatietalent. Van het ontwerpen van de website en huisstijl tot het verzinnen van onderwerpen voor lezingen, contact zoeken met sprekers en het uitkiezen van de happen; Anouk houdt de touwtjes stevig in handen en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Afgelopen jaren hebben de lezingen dankzij Anouk steeds plaats kunnen vinden door gerenommeerde sprekers op hippe en bijzondere locaties.

Zij heeft ervoor gezorgd dat de VJPP definitief op de kaart werd gezet; tijdens de laatste lezing (augustus 2018) was zelfs sprake van een recordaantal van 160 aanmeldingen. In de zomer van 2018 geeft Anouk aan dat zij het bestuur zal verlaten, omdat ze naar Lissabon verhuist. Hoewel Anouk onmisbaar is voor de vereniging (er zouden eigenlijk drie bestuursleden moeten worden benoemd om Anouk te vervangen), begrijpen we haar keuze en wensen we haar het allerbeste in Lissabon. Namens het hele bestuur en de leden bedanken we Anouk voor haar tomeloze enthousiasme en inzet voor de vereniging.