Previous slide
Next slide

De werkweek van…

Ook buiten onze evenementen om willen we de leden van VJPP graag leren kennen. In de rubriek “de werkweek van” worden we door jonge professionals binnen de personenschadebranche meegenomen in hun werkweek. Het stokje wordt ieder kwartaal van professional naar professional overgegeven!

De werkweek van… Lisanne Havinga

Lisanne Havinga, herstelgericht dienstverlener ergotherapeut en accountmanager bij TotaalSupport.

Mijn werkweek is zeer dynamisch en voor mij geen typische maandag/vrijdag of 8.30-17.00 baan. Ik plan mijn eigen agenda, ben eigenlijk altijd bereikbaar en werk dan ook geregeld ’s avonds of wat uurtjes in het weekend. Sommige bezoeken plan ik in het weekend in omdat het cliënten beter uitkomt. Deze zaterdag krijg ik een berichtjes van een moeder van een kind met zwaar letsel die zelf is gevallen en vastloopt in de zorg voor haar kind. Ze weet even niet weet waar ze aan moet kloppen. We bellen een paar keer en ik schakel hulptroepen in om haar even te ontzien. Maandag heb ik overleg met beide partijen m.b.t. het uitbreiden van deze tijdelijke hulp en bel ik met de gemeente voor een pgb.

Doordeweeks sta ik vroeg op om onze 3 kinderen in de kleren naar school te helpen. Deze week start ik met een uurtje intensief sporten en daarna heb ik een teamsvergadering. We voeren een gesprek met zowel de verzekeraar als belangenbehartiger omdat de woning van een cliënt niet rolstoel toe- en doorgankelijk is. Ik neem partijen en cliënt mee in de voor- en nadelen van kopen, verbouwen en huren en we besluiten uiteindelijk een andere woning te zoeken. Tussen de middag ga ik op huisbezoek en test dan met een cliënt een aangepaste Balance fiets die ik heb meegenomen. Daarna leer ik haar met speciaal bestek maaltijden bereiden, snijden en prikken zodat ze hier geen hulp van thuiszorg en mantelzorgers bij nodig heeft en niet meer met haar handen hoeft te eten. Ze kan na dit bezoek en door snelle goedkeuring van partijen, weer zelfstandig naar de winkel, familie en instanties en is zelfredzaam bij koken. Beperkte inzet, flink resultaat en winst in de autonomie.

Dinsdag
Dinsdag start ik met leuk gesprek op een kantoor van letselschadeadvocaten en bespreken we casuïstiek. Ook geef ik samen met een bouwkundige een presentatie over schadebeperkend werken als herstelgerichte dienstverlener en nemen we ze mee in de mogelijkheden van verbouwen en verlies van zelfwerkzaamheid.
We lunchen in de binnenstad en daarna rij ik door voor een huisbezoek. Ik bel met de gemeente over een urgentie voor een andere woning en maak een programma van eisen voor een rolstoel en handbike voor iemand met een amputatie. Later die dag maak ik direct een afspraak met een hulpmiddelenleverancier voor een gezamenlijk huisbezoek om de handbike aan te meten en te testen. Dan bezoek ik nog een cliënt en bespreek ik met haar mantelzorger zijn aandeel in het huishouden door onder andere een observatie en analyse van taken. Ik haal de kinderen van school om half drie en breng ze om 16.00 naar de oppas. Om 16.30 heb ik gelukkig in de regio een afspraak met MEE, de thuiszorg, psychiater, fysiotherapeut en verpleegkundige om een WLZ-aanvraag op te starten voor een cliënt met hersenletsel en armletsel die reeds bekend was met psychiatrische problematiek. Een complexe casus met veel betrokken partijen. Al deze betrokkenen inschakelen en de neuzen dezelfde richting op krijgen, dat geeft veel energie. ’s Avonds werk ik wat mail weg en om 22.00 uur zet ik lekker een zoetsappige serie aan.

Woensdag
Woensdagochtend bel ik een verzekeraar en bespreken we de voortgang van een lopende casus. Voor de VJPP ben ik met de sportcommissie bezig met het plannen van een nieuwe sportactiviteit. Ik stuur wat e-mails en stap in de auto voor een stukje rijden naar een intake waarbij belangenbehartiger, cliënt en ik aanwezig zijn. De opdracht komt natuurlijk van beide partijen. In de middag type ik een adviesrapport met plan van aanpak. Vanaf 15.00 rijd ik onze 3 kinderen van en naar hockey, en ’s avonds gaat onze zoon zeilen wat ook wat inzet vraagt in het voorjaar qua kledij en ondersteuning. Later werk ik aan de rapportage en scroll ik lekker door LinkedIn op de bank.

Donderdag
Op donderdagochtend doe ik tal van telefoontjes voor cliënten en vraag ik offertes op voor verschillende hulpmiddelen of voorzieningen. Ook zit ik in een bezwaarprocedure bij een gemeente wat helaas tijdrovend is. Ik heb een lunchafspraak met een schaderegelaar en nog een huisbezoek. Donderdagavond is sinds de geboorte van onze oudste, nu 9, een vaste avond weg dus we hebben oppas. We gaan een lekker hapje eten en doen dan nog een wijntje bij vrienden. We hebben in die jaren op donderdagavonden al leren golfen, squashen, tennissen, we varen/zeilen, gaan naar de sauna en hebben al heel veel en waanzinnige restaurants ontdekt. Voor toekomstige VJPP-vaders en moeders: zorg dat je een toffe oppas regelt en het samen leuk houdt met drukke banen en een dynamisch gezin. Hoef je ook niet op zoek naar een echtscheidingsavocaat 😊

Vrijdag
Vrijdagochtend in alle vroegte start ik met een uurtje sporten en daarna heb ik wederom een intake. Deze intake duurt wat langer want het meisje wat nu rolstoelafhankelijk is geworden heeft gescheiden ouders. We bezoeken eerst het adres van moeder en daarna het adres van vader. De woningen zijn nog niet aangepast maar voorafgaand aan de intake kreeg ik toestemming om wat tijdelijke voorzieningen in te zetten zodat ze toch net na ontslag naar huis kon vanuit revalidatie. ’s Middags vraag ik een offerte op voor een aangepaste Quad. Deze cliënt met dwarslaesie heeft een paardenboerderij en kan hiermee zelf mest scheppen en over het weiland rijden om de dieren te voeren. Hoe gaaf is het om dit samen te bedenken en uit te voeren?! Verhuizen en inzet van extra handjes lijken van de baan.

Op vrijdagmiddag 18.00 uur… Cheers! Een borrel bij ons thuis met veel vrienden, veel kinderen, pizza’s en muziek. Fijn weekend.

 

Lijkt het jou ook leuk om jouw werkweek te omschrijven? Neem dan contact op via info@vjpp.nl