Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wij nodigen je graag uit voor VJPP-bijeenkomst van 13 februari 2020! Voorafgaand aan de lezing vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaats. De leden zullen per e-mail een uitnodiging voor de ALV ontvangen.

Lezing

Tijdens deze lezing komen er twee onderwerpen aan bod. Laura Kroese (Beer Advocaten) behandelt het verlies van vrije tijd in het licht van de schadebeperkingsplicht en June van Oers (SAP Advocaten) spreekt over gebrekkige hulpzaken.

Verlies van vrije tijd in het licht van de schadebeperkingsplicht

Iemand die door een ander letsel oploopt heeft een schadebeperkingsplicht. Hij zal geld en tijd moeten investeren in zijn herstel. Het is gebruikelijk de concrete kosten die gepaard gaan met het herstel te vergoeden, maar de letselschadepraktijk kent geen vergoeding voor het verlies van de (meestal vrije) tijd van het slachtoffer. Wel welbekende adagium ‘tijd is geld’ lijkt in het schadevergoedingsrecht niet op te gaan. Mijns inziens is dit onterecht en is het bieden van een vergoeding gerechtvaardigd. Wel moeten verschillende vragen worden beantwoord, zoals: is het verlies van vrije tijd materiële of immateriële schade? Hoe dient de schadepost te worden berekend? Welk “prijskaartje” heeft vrije tijd?

Gebrekkige hulpzaken

Het gebruik van medische hulpmiddelen is aan de orde van de dag. Maar wat nu, wanneer een medisch hulpmiddel niet functioneert zoals dit zou moeten? Voor een patiënt kan dit grote gevolgen met zich brengen. Denk bijvoorbeeld aan een mogelijke verslechtering van de gezondheid, angst, heroperatie en wellicht blijvende beperkingen. Waar kan de patiënt terecht voor zijn schade? En, tegen welke obstakels loopt hij aan bij het verhaal daarvan? June gaat in op de positie van het slachtoffer en de praktische zaken waar een slachtoffer mee te maken krijgt wanneer hij wordt geconfronteerd met een ongeschikte medische hulpzaak.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

14.45 uur – 15:00 uur Inloop ALV

15:00 uur – 15.30 uur ALV

15.30 uur – 16.00 uur Inloop lezing

16.00 uur – 16.45 uur Eerste deel lezing Laura Kroese

16.45 uur – 17.15 uur Pauze

17.15 uur – 18.00 uur Tweede deel lezing June van Oers

18.00 uur – 20:30 uur Borrel

Locatie

De lezing en ALV vinden plaats in het Sparta stadion te Rotterdam.

De locatie is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (Tramlijn 8 en buslijn 38 stoppen naast het stadion. Tramlijn 4, 21 en 23 stoppen nabij het stadion. Metrohalte Marconiplein is op slechts 5 minuten loopafstand van het Sparta Stadion).

Parkeren is gratis op Parkeerplaats P5. Deze parkeerplaats bevindt zich tegenover het stadion.

 

Aanmelden was mogelijk tot en met donderdag 6 februari 2020 j.l.


Het financieel verslag ligt twee weken voor aanvang van de ALV ter inzage bij SAP Advocaten te Amersfoort. Via 
info@vjpp.nl kan een afspraak worden gemaakt ter inzage van deze stukken.

Mochten er op dit moment al vragen zijn voor de ALV, dan verzoeken wij dit alvast kenbaar te maken via info@vjpp.nl.