De werkweek van Anouk Oude Hergelink2018-10-22T12:06:04+01:00

De werkweek van… Anouk Oude Hergelink

Ook buiten de lezingen willen we de leden van de VJPP graag leren kennen en daarom is er een nieuwe rubriek geïntroduceerd: “De werkweek van..”. Anouk Oude Hergelink (27), letselschadeadvocaat bij Beer advocaten (enkel slachtofferzijde) bijt het spits af.

Maandag 
Ik ben echt een ochtendmens: vaak start ik tussen 07.30 en 08.00 uur. Sinds kort ben ik op vrijdag vrij dus de maandag staat vaak in het teken van mailtjes van de dagen ervoor beantwoorden. Tijdens de lunch hebben we een zogenaamd lunchoverleg met alle collega’s, om te bespreken of er die week nog bijzondere afspraken, lezingen etc. gepland staan. Iedere maandagmiddag heb ik een overleg met een aantal collega-advocaten om zaakinhoudelijke aspecten te bespreken. Een mooie manier om vragen te stellen en van gedachten te wisselen hoe iets aan te pakken in een zaak. Voor deze week staat de ‘lancering’ van VJPP gepland dus ik probeer tussen de bedrijven door nog wat voorbereidend werk te doen, zoals het verzamelen van e-mailadressen.

Dinsdag 
Ik begin in de ochtend met het opstellen van een schadeoverzicht van een zelfstandige. Daar gaat altijd wel veel tijd in zitten. Later die ochtend bereid ik de bespreking voor die ik in de middag heb: een cliënt komt langs om te bespreken hoe verder te gaan in zijn zaak. Er is hem een arbeidsongeval overkomen waarbij de feiten nog niet volledig vaststaan. We bespreken dat een voorlopig getuigenverhoor de volgende stap moet zijn. Later die middag gaat de Linkedin-pagina van de VJPP online dus aan het einde van de middag houd ik me hiermee bezig.

Woensdag 
In de ochtend start ik met het opstellen van een aansprakelijkstelling in een medisch aansprakelijkheidszaak waar sprake is van geboorteletsel. Ik heb verder een lang telefoongesprek met een cliënte, morgen heb ik in haar zaak een bespreking met de verzekeraar staan. In de middag staat een moeilijke bespreking gepland. Ik ontvang de ouders van een meisje die om het leven is gekomen bij een verkeersongeval. De ouders hebben niet de Nederlandse nationaliteit en zijn een rechtsstelsel gewend waar aanzienlijk meer mogelijkheden zijn dan binnen ons Nederlandse overlijdensschadesysteem. Het is moeilijk uit te leggen dat er naar Nederlands recht zo weinig mogelijkheden voor ze zijn. Na de bespreking beantwoord ik mailtjes en heb ik contact met Saskia de Groot van SAP advocaten over de dingen die nog gedaan moeten worden in deze opstartfase van de VJPP.

Donderdag 
Mijn dag begint met het opstellen van een tussentijds schadeoverzicht voor een cliënt. Ik bel een aantal cliënten om een update te vragen over de stand van zaken. Vervolgens bereid ik de bespreking voor die ik in de middag heb. Op donderdag hebben wij altijd jurisprudentielunch op kantoor. We beginnen met het bespreken van de nieuwe zaken die zijn ingenomen. Vervolgens worden we bijgepraat over de laatste uitspraken op het gebied van ‘schade’, het onderwerp dat deze week centraal staat. ’s Middags ontvang ik een schaderegelaar om van gedachten te wisselen over de uitgangspunten die gehanteerd moeten worden voor de berekening in een overlijdensschadezaak. Mijn werkdag eindigt al om 16.00 uur omdat er vandaag kwartaalborrel is op het werk. Als lid van de borrelcommissie ben ik verantwoordelijk voor de voorbereidingen dus het is tijd om slingers op te hangen en ballonnen te blazen 🙂

Vrijdag 
Sinds kort werk ik 80% waardoor ik op vrijdag vrij ben. Dit jaar ben ik gestart met de specialistenopleiding Grotius Personenschade en het is fijn een dag extra vrij te zijn, zodat ik niet ieder weekend aan de slag hoef voor de opleiding. Per maand staat er namelijk 30 tot 40 uur voorbereiding voorgeschreven dus door de extra vrije dag kan ik de studielast wat meer spreiden.

Het was een week met relatief veel afspraken en natuurlijk de start van VJPP, dus wel een bijzondere week voor mij! Leuk om dat met jullie te delen 🙂