5 vragen aan Peter van Huizen2016-05-09T08:04:00+01:00

Vijf vragen aan….

Peter van Huizen (31), werkzaam als advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen

Janneke van de Klashorst heeft het stokje overgedragen aan Peter van Huizen (31), werkzaam als advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen. Hij geeft deze week antwoord op de vijf VJPP-vragen:

1) Wat doe je nu?

Sinds 2011 werk ik als advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Arnhem. Ik werk op de afdeling ‘Aansprakelijkheid, schade en verzekering.’ Deze afdeling bestaat uit ongeveer 25 advocaten. In opdracht van (voornamelijk) verzekeraars wordt er geprocedeerd en geadviseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringszaken. Zelf werk ik veel op het gebied van letselschade, vooral voor de aansprakelijk gestelde partij/de verzekeraar, maar af en toe ook voor een benadeelde.

2) Waar kom je vandaan?

Ik kom uit de buurt waar ik nu werk (Arnhem). In Amsterdam heb ik rechten gestudeerd. Tijdens een tweede Master Internationaal recht heb ik een jaar lang drie dagen in de week gewerkt in de rechtbank Amsterdam als griffier/gerechtssecretaris. Daar ontdekte ik dat ik ergens wilde werken waar veel werd geprocedeerd.

3) Leukste aan jouw werk?

Het leukst aan mijn werk vind ik de afwisseling. Iedere week is er wel iets om naar uit te kijken: een zitting in de rechtbank, een bespreking, een leuke nieuwe zaak of een vonnis dat wordt uitgesproken.

4) Meest memorabele moment binnen jouw werk?

De meest memorabele momenten vinden meestal plaats tijdens zittingen of zij liggen besloten in de uitspraak van de rechter. ‘Is die ene zaak gewonnen of verloren?’ Mijn meest memorabele moment, althans waar ik zeer op hoop, is inmiddels al zo’n 19 keer aangehouden door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Ik wacht dus af…

5) Wat doe jij het liefst in jouw vrije tijd?

Sinds een half jaar ben ik vader dus tegenwoordig besteed ik mijn vrije tijd het liefst met mijn zoontje.

Ik geef het stokje door aan…. Juliëtte Geers (redacteur bij SDU Uitgevers)